17 Nisan 2017 Pazartesi

Vegan Feministler - hayvan özgürlüğü için feministler

Biz hayvan özgürlüğü mücadelesi veren, içinde bulunduğumuz bütün sömürü/ezilme/baskı biçimlerini birbirleriyle ilişkili gören ve bunlara karşı mücadelelerin yanında saf tutan vegan feministleriz. Kadınların ve hayvanların sömürüsü arasındaki ilişkiyi açığa çıkarmak ve insanmerkezci, türcü, kapitalist, heteroseksist, ırkçı ataerkilliğe karşı mücadeleyi yükseltmek ihtiyacı ile bir araya geldik. 

Biz, insan olmayan hayvanları ve hayvansal ürünleri beslenme, giyim ya da eğlence gibi alanların sömürü nesneleri olarak görmeyen, böyle bir bakışa karşı çıkan ve gündelik yaşam pratiklerini bu ilke doğrultusunda politikleştiren bir veganlık anlayışıyla feminizmimizi örgütlüyoruz. 

Cinsiyetçi, türcü, homofobik, transfobik, bifobik, queerfobik, ırkçı, milliyetçi, militarist, sakatfobik olmayan, vegan feminist bir yordam ve üslup içeren çalışmalar üretmek, bu tarz çalışmaları derlemek ve vegan femininist tarihimizi yazmak üzere bu blogu oluşturduk.


"Gelin pilav yiyelim ve kadınlara inanalım!"
*Sitede yer almasını istediğiniz vegan feminist çalışmalarınızı (her türlü yazı, resim, fotograf, video, çeviri vb.) ve düzenlediğiniz vegan feminist etkinliklerinizi göndermek için:
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder